Charlene

Charlène

Dj Wilbert zit vandaag weer aan de telefoon voor een interview met Charlène. Bij het opnemen van de telefoon verifieerde Wilbert of hij Charlène aan de telefoon had en dat bleek inderdaad zo te zijn. Hij bedankt haar op deze zonnige zondagmorgen dat ze tijd wilde vrijmaken voor dit telefonische interview. Wilbert vroeg haar gelijk waar ze vandaan kwam. “Uit Tilburg” zei ze. Ze behoord tot de “kruikezeikers” (carnavalsvereniging), en ze is zelf ook een Kruikezeiker.

Op de vraag op welke leeftijd zij begonnen is met zingen zegt ze: “Op mijn 10e ongeveer. Toen ik een jaar of 10 was“. Hoe het ontstaan is verteld ze “Ja zoals iedereen begint, een talentenjacht of in een café en ja van het een komt het ander dan“. Wilbert stelt de vraag wanneer ze zoiets had van daar wil ik mee verder. “Dat was ik niet, dat waren mensen om mij heen die iets in mij zagen blijkbaar en toen zijn we verder gegaan“. Het heeft eigenlijk zijn eigen beloop gekregen. “Ja dat klopt“. Ze heeft op een bijzondere manier Marianne Weber mogen ontmoeten. “Ja dat was een optreden van haar en toen ben ik daar naar toe gegaan en gevraagd of ik een liedje mee mocht zingen. Zo is het eigenlijk gekomen en toen waren mensen van de platenmaatschappij erbij en zo is het eigenlijk gekomen”. Dat is wel apart, want dat gebeurd normaal niet zo vaak zegt Wilbert. “Ik weet niet of dat vaak gebeurd of niet, volgens mij niet zo nee” zegt Charlène hierop. Op het juiste moment, op de juiste plaats zegt Wilbert.

Op de vraag wanneer haar eerste TV opname was zegt ze: “Dat was in 2000 met het TV programma was dat”. Niet met haar eerste single, want dat was een talentenjacht, daar heeft ze toen aan meegedaan. En daar kwam de eerste single uit ‘de laatste reis’.

In 2002 heeft ze een debuut album gemaakt samen met Emiel Hartkamp. “Ja dat klopt ja” en over de totstandkoming van de samenwerking zegt ze: “Toen ik dat eerste optreden had bij Marianne Weber, waren daar die mensen van de platenmaatschappij en zodoende is de eerste single gekomen. Dat sloeg zo goed aan dat we meteen daarna een debuut album gingen opnemen“. Met haar huidige singles of Cd’s  of ze zelf invloed heeft op het schrijven van de teksten of een thema waar een liedje over moet gaan zegt ze: “Als ik een liedje moet zingen waar ik niks mee heb dan kan ik het ook niet overbrengen. Hoe ik het vind is eigenlijk het allerbelangrijkste en dan gaat ook eigenlijk goed“.

Op de vraag over haar relatiestatus, geeft ze aan: “Ik ben niet getrouwd en ik heb al 15 jaar hetzelfde vriendje, de eerste dus het is al een soort getrouwd“. Dan hoef je ook niet perse getrouwd te zijn. Charlène vertelt:  “Ik ben moeder van 2 kinderen en het zingen is mijn werk. Ieder weekend ben ik op pad en dat is mijn werk” Ze is eigenlijk gewoon fulltime artiest. Wilbert informeert of we van haar dit jaar nog een nieuwe Cd kunnen verwachten. “Een Cd niet, maar een single wel, we zijn nou bezig met de promotie van de laatste single die in mei is uitgekomen, nog veel radio en Tv optredens van de zomer en dan gaan we stilletjes aan naar het najaar.  De planning is om half of eind oktober de volgende single  uit te brengen. Dat wordt ongeveer hetzelfde zo’n beetje als de afgelopen single, in die trend gaan we verder. Wilbert is van mening dat de laatste single ‘mijn hart kent geen geheimen’, als je die voor de eerste keer hoort, dan heb je zoiets van die wil ik nog eens horen. Charlène zegt: “iedereen vraagt aan mij ben je daar blij mee en dit liedje is eigenlijk van dag 1 af al heel erg mooi zelfs en hij doet het ook goed. Ik hoor het van meer mensen die hem opzetten een keer of 4 of 5 beluisteren en ja en dat is wel leuk“.

Wilbert maakt bekend dat Charlène heeft verklapt dat er in oktober een soortgelijke single eraan komt als het nummer ‘mijn hart kent geen geheimen’. Op de vraag of ze van plan is volgend jaar een Cd op te nemen zegt ze: “Weet je wat het is, als de dag van vandaag, misschien wel moet ik zeggen, maar weet je wat het is, er zijn dingen aan de telefoon niet zeker te zeggen wat je gaat doen, ik weet niet wat ik over 4 weken ga doen. Maar ik zeg altijd misschien zou het wel kunnen dat we een album opnemen met liedjes die tot nu toe zijn uitgekomen of nieuwe. Maar als ik eigenlijk persoonlijk ga kijken breng ik liever om de 3 tot 4 maanden gewoon een single uit als in een keer een album, want als je een album uitbrengt moet je er een jaar mee doen“. Op de vraag of ze een Cd presentatie in Limburg zou willen komen doen zegt ze: “Ik hou de Cd presentatie toevallig in Tilburg op 2e Kerstdag.

Wilbert informeert waar mensen terecht kunnen voor fan webshop artikelen etc. “Mensen kunnen altijd op internet kopen, Ik ze altijd BOL.com en waarom nou als je daar besteld heb je hem een dag later in huis dat is heel fijn en er zijn ook liedjes die al wat ouder zijn die de mensen toch nog kunnen bestellen, mochten ze iets willen weten over optredens en dat soort dingen dan kunnen ze kijken op www.charlenedelange.nl of mijn Facebook pagina (Charlène de Lange) daar staat alles op“. Op de vraag of ze een nummer heeft waar ze zelf heel er trots op is antwoord ze dit is moeilijk om te zeggen, maar eigenlijk geeft ze de voorkeur aan de eerste single en de laatste. Eigenlijk vind ze al haar liedjes mooi. Ze heeft ook wel eens een duet opgenomen dat was met John de Bever, en eentje met Roy Donners, die komt in de loop van volgend jaar uit. Het is wel al opgenomen en er zijn ook al Tv opnamen van gemaakt, op FB staan al filmpjes ervan, maar in de loop van volgend jaar komt deze uit.

Wilbert dankt Charlène hartelijk om tussen de drukke bezigheden door toch tijd vrij te hebben gemaakt voor dit interview. Ze groet met ‘hou doe’ en wenst iedereen nog veel luisterplezier toe.