Duo Les Scharo’s

Duo Les Scharo’s
De naam Duo Les Scharo’s is samengesteld uit Sjaak en Roel. Zij zijn 14 jaar geleden begonnen als de groep “de Charly’s”, dat was een groep van 8 personen. Deze groep heeft ongeveer 4 jaar staande gehouden toen deze vervolgens werd beëindigd. Alleen Roel en Sjaak gingen samen door als duo met de naam Les Scharo’s. Roel komt uit een muzikale familie, zijn vader leerde hem mondharmonica spelen toen hij 5 jaar oud was zelf speelde hij trompet.

Op jonge leeftijd speelde Roel ook al klarinet, later ging hij naar een zangkoor. Roel kan ook keyboard spelen en op dit moment zingt Roel nog bij de Baanzenger. Sjaak komt ook uit een muzikale familie, voor zijn moeder was muziek ook altijd een feest, de broer van Sjaak bespeelde ook instrumenten. Hijzelf kan ook accordeon bespelen, maar het zingen doet hem meer plezier.

Roel en Sjaak vinden de Flippers gewoon een leuke genre om te zingen. Zij zijn altijd te vinden op een leuk feestje. Gewapend met voldoende nummers weet dit duo de mensen te vermaken en dan zal er zeker ook lekker gedanst worden. Roel wordt gesteund door zijn allerliefste Katie, samen hebben ze dan ook een zoon. Sjaak is gelukkig getrouwd.
Carnaval is een drukke tijd voor Roel en Sjaak, ze treden vooral in de aanlooptijd naar de carnaval veel op. De laatste carnavalsschlager is getiteld “Berg op, Berg aaf “. We hebben dit nummer vaak kunnen horen hier op de Limburg-Expres Vasteloavendshit 2010/2011.
Uit overtuiging doen Roel en Sjaak alleen maar mee bij verkiezingen in Heerlen en Kerkrade, omdat daar hun fans zitten en ze in de carnavalsperiode in deze 2 plaatsen het meest actief zijn. De laatste Schlager is geschreven door Roel en Sjaak zelf en de laatste hand werd daarin gelegd door Jo Schulteis, deze auteur is van meerdere bekende Kerkraadse carnavalsnummers.

Gezelligheid staat voorop bij Roel en Sjaak dat werd ons wel duidelijk tijdens het gezellige interview. We hebben nog gezellig wat bijgepraat en we zien elkaar snel weer terug, dat is één ding dat zeker is. Wij danken beide voor het boeiende gesprek, de gezellige uurtjes samen.