Frans verstraaten

Is 50 jaar muzikant,  Frans Verstraaten is geboren op 14-12-1948 in het Lottumse Rozendorp, dat ligt bij Venlo. Vanaf zijn 8 ste jaar is Frans al met muziek bezig en voorlopig is hij nog niet van plan om te stoppen.

Hij is meer bekend als Zanger Francis en heeft 30 jaar in een band gespeeld en gezongen. Later is hij met de band gestopt en verder gegaan als solo. Zijn 1e orkest was in Baarlo,een 5 mans orkest. Samen hadden ze pakweg zo’n 80 a 90 optredens per jaar.

Na 2 jaar moesten de mannen waar hij mee samen werkte in Militaire dienst en toen ze terugkwamen werd het niet als voorheen.

Frans had wel weer nieuwe muzikanten ontdekt, om zijn passie voort te zetten.

30 jaar lang heeft hij in de muziek wereld met orkesten gewerkt. Het trio waar Frans een orkest mee vormde hete destijds de Veronica’s, doordat er ook al een duo de Veronica’s bestond hadden ze de naam veranderd in veronica 538 om verwarring te voorkomen.

Met een ander orkest heeft Frans ook gespeeld onder de naam Take 4 en later Take 5. Frans heeft ook nog enkele jaren gespeeld met Bluesond in Kessel. Daarna leerde hij een man kennen, die nog op zoek was naar een gitarist, dit was in Berg aan de Maas, Hiermee vormde Frans nog een tijdje een duo.

Zoals hier al blijkt heeft Frans met vele orkesten opgetreden, echter er is nooit een opname van gemaakt, wel als soloartiest is er een cd opname gemaakt. Toen Frans gestopt is als Duo sloeg Frans een andere weg in. Hij heeft de liederen op minidisk gezet en begon in bejaardenhuizen als solo artiest. 

Zijn schoonmoeder zit in een bejaarden tehuis en zei destijds je moet mijn schoonzoon eens hier laten zingen en zo mocht hij dan in Urmonderhof gaan optreden.Zo via die weg is hij erin gerold om de mensen in een bejaarden tehuis te laten genieten van zijn stem.

Sinds 20 jaar zingt Frans solo,de liedjes die zingt komen vooral uit de jaren 60 70 80. Hij zingt hoofdzakelijk Duits en engels en nederlands talig.

Frans is te boeken voor feestjes groot en klein, treed ook op als zingende Kerstman. Daar is hij 4 jaar geleden mee gestart in Sittard op de markt.

Frans is een bijzondere samenwerking met een vrouw gestart, die heeft hij leren kennen via marktplaats.Zij zong ook in bejaarde tehuizen,en zo is dat verder gegroeid. Ze wisselen samen ervaringen uit en helpen elkaar in de muziek.

Hij heeft van zijn garage een theatertje gemaakt,en volgens de mensen zag het er geweldig uit. Als het drukker word huurt hij wat extra spullen om het toch nog gezellig te maken. Toekomstplannen heeft Frans zeer zeker nog, wij zullen op de hoogte worden gehouden en wellicht komen we hem snel ergens tegen op een van zijn optredens

Boekingen en meer info even contact opnemen met zanger-francis48@hotmail.com of Tel. 0464336250

Wij bedanken Frans voor de komst naar de studio en verder veel succes