Frenske

Het is Zondagmorgen 29-08-2013 en Frenske heeft onze studio bezocht voor een gezellig interview bij Dj Maria En Dj Wiel. Frenske zingt al geruime tijd en is op 8 jarige leeftijd begonnen met zingen in een kinderkoor en in een kerkkoor zoals dat voor vele artiesten een begin is voor een lange en fijne zangcarrière. Later kreeg Frenske bekendheid door te zingen op buurtfeesten en plaatselijke uitgaansgelegenheden onder andere in het artiestencafé van Maurice.

Frenske heeft al meegedaan aan audities voor Idols, X-factor , Popstars en de Nix-factor maar voor de nix-factor was Frenske echt te goed. De Landelijke finale van popstars konden 2,5 miljoen kijkers volgen via RTL4, waardoor Frenske toch wel meer bekendheid door kreeg. Dit was net voor kerstmis dat was dan toch een leuk Kerstcadeau.

In 2005 is de eerste maxi single uit gekomen, met de titels verliefdheid zijn en houd me goed vast in het Nederlands maar ook in het Limburgs dialect. In 2006 de eerste Album een feit em in 2008 kwam het album uit met de titel ” Alleen jij”. Er zijn ook vele leuke clips te bekijken op Youtube, van deze geliefde volkszanger uit Limburg waarbij tijdens dit interview de videoclip “Zonder Jou”in het bijzonder werd besproken omdat deze al 7541keer is bekeken en dat is best een reden om trots op te zijn.

Frenske is geboren in Landgraaf en voor een korte periode heeft hij in Brabant gewoond en na een ervaring rijker is hij weer terug in Limburg en zet zo zijn carrière voort in ons mooie Limburg. Frenske schrijft ook zelf teksten en doet dit ook voor andere artiesten op verzoek. Het eerste nummer wat Frenske heeft opgenomen is geschreven door Marleen Mols en door Royal Music production opgenomen. Frenske ziet Marleen als grondlegster van zijn carrière en dit vertelt Frenske niet zonder veel trots. Iech houd van dich is de titel van dit nummer.

Na een opnamestop is er nu dan een tweetal nummers opgenomen die op 06-10-2013 gepresenteerd gaan worden in Kerkrade. Een van de nummers is al uitgebreid en veelvuldig te horen geweest op ons station en talrijke andere Limburgse zenders. Het andere nummer word pas voor het eerst gezongen en voor het publiek openbaar gemaakt na de cd presentatie, evenals de bijbehorende clip de Frenske zelf nog niet heeft kunnen bewonderen als eindproduct. Dit zal ook pas op zondag 6 oktober voor het eerst worden vertoond.

De nummer van de cd dragen de Titels “Mien Hart dat brent ” en “Oet Puur Goud”

Frenske heeft zich ook aangesloten bij de organisatie Kersthartvoorkika. Voor het goede doel en geheel onbaatzuchtig hebben Marl en Math een evenement op touw gezet en talrijke artiesten een Kerst cd opgenomen en in productie genomen waarbij de opbrengst ten bate van KiKa komt. De Cd is te koop vanaf 30 November 2013 en is te koop voor Euro 9.95. Natuurlijk staat Frenske ook op deze Kerst cd. Enkele teksten op deze cd heeft Frenske voor dit doel geschreven.

voor meer info kunt u terecht op www.kersthartvoorkika.nl

Wij starten een vragen vuur:

*Vraag: favoriet eten.
-Antwoord: spruiten met een lekker sausje
*Vraag: favoriete artiest:
-Antwoord: Marianne Weber
*Favoriet Nummer:
-Glaube Daran van Frenske zelf
*Vraag: favoriete kleur.
-Antwoord: rood
*Vraag: favoriete tv uitzending
-Antwoord: uitzending gemist.nl
*Vraag: favoriet vakantie land:
-Antwoord: Turkije
*Vraag: favoriete persoonlijkheid
-Antwoord: Frans Bauer
*Vraag: welke wens dat Frenske nog heeft:
-Antwoord: top 100 notering.
*Vraag: wat zou je verder in je leven doen, als je niet meer kon zingen.
-Antwoord: dan zou Frenske toch blijven door gaan in de muziek,al is het dan voor andere talenten die er genoeg rond lopen. Teksten schrijven onder andere.
*Vraag Jola: wat is jou groot voorbeeld?
-Antwoord: die heeft Frenske niet, iedereen is voor hem gelijk.
Frenske al veel heeft mee gemaakt zou hij nog 1ding eens graag willen meemaken
-Antwoord: in een voorprogramma staan van Frans Bauer in de ahoi.

In februari staat Frenske 10 jaar op de bühne en dat gaat met een groot feest gevierd worden. Hierover gaan we beslist nog meer over lezen. Het was een gezellig interview en ik geloof de vaste begleider en Frenskes grootste fan vond het ook gezellig. Trudy begeleid Frenske naar vrijwel alle optredens.

Wij bedanken Frenske en Trudy voor de komst naar de Studio.

Frenske bedankt!!!