Hein Simons

4 april 2016

Vandaag is Dj Wilbert aanwezig om een telefonisch interview af te nemen. Hein Simons verbleef ten tijde van het interview in Duitsland en wij vonden het geweldig dat hij ons te woord wilde staan.

Het werd een openhartig interview en wij willen jullie middels ons site nog eens terug laten lezen wat er zoal is besproken.

Hein Simons geboren in 1955 in Kerkrade (Bleijerheide). Hein Simons is bekend van radio en tv. Officieel werd de eerste opname gelanceerd op 11 jarige leeftijd. Voor een kind van 11 jaar kwam een droom uit. Een grote wens die in vervulling ging. Heintje zong mee met de jukebox in het Café van zijn ouders. Toen Heintje wat bekender werd de kroeg ook steeds drukker en drukker. Hij zegt: “Het was altijd gezellig en soms moest ik echt vluchten, soms waren er gewoonweg teveel mensen. Addy Kleijngeld woonde in Helmond. In de buurt was het dorpje Asten daar bracht Addy mij heen, Addy kende die mensen heel erg goed. Dat waren hele eenvoudige lieve mensen en die hadden een manege. Daar kreeg ik mijn rust en was daar met nog een paar jongens en leerde daar paardrijden. In het weekeinde was het druk in het Café en hier kon ik ontspannen.”

Het nummer Mama was het eerste Nederlandstalige nummer dat Heintje had opgenomen. Omdat hij niet in Nederland mocht optreden, heeft hij het ook in het Duits opgenomen, waar hij wel mocht optreden. Door het succes dat Heintje hier had kon hij ook naar Duitsland gaan. Destijds was het moeilijk de arbeidsinspectie ervan te overtuigen dat het zingen niet echt werken is. Heintje vond het juist geweldig om te zingen en het voelde echt niet als werken. Het was een geweldige tijd voor hem. Hij besefte toen nog niet wat voor een geweldig succes hij had. Hij was vooral een kind die genoot van de muziek, van het feit dat hij veel mocht reizen.

Heintje heeft in zijn carrière een echte prijzenregen meegemaakt. De mooiste prijs was eigenlijk in verhouding de kleinste onderscheiding. Hij had meegedaan aan een talentenjacht die Heintje had gewonnen. Dit was zijn eerste grote succes, waarna nog grotere successen volgen, maar toch dit was toch het meest uitzonderlijke moment.

Heintje heeft in vele talen zijn allereerste nummer gezongen, hij moest goed nadenken over de vraag in hoeveel talen hij dit nummer heeft gezongen. Het was zeker 8 talen. Heintje heeft niet alleen gezongen maar er zijn een aantal filmen opgenomen met onder andere Peter Alexander. Er zijn feitelijk alleen maar Duitstalige films opgenomen, maar toch in vele landen uitgezonden. Alle films waren ook een groot succes, meer als 3 miljoen keer bekeken in een half jaar, dat was dan ook een prijsje waard.

Hein heeft nooit veel foto’s en artikelen bewaard, maar ontdekt nu vaak foto’s die hij zelf niet meer heeft en deels ook nog niet eens heeft gezien. Er is een geweldige internationale website waar enkele verzamelingen zijn bewaard door fans. Op deze site (www.heinsimons.com) vindt je heel veel info, allerlei leuke opnames, foto’s en zelfs een cd kun je via die site bestellen. Er is veel veranderd in de muziekwereld. De mensen kunnen veel downloaden, maar daar steun je geen artiest mee.

Toen Heintje opgroeide is er een pauze ingelast om de overgang naar Hein Simons goed te laten verlopen. Een nieuw repertoire werd daarna gepresenteerd. Hein heeft later een boerderij gekocht, waar hij nu een manege van heeft gemaakt. Daar kun je nu paardrijden of je paard stallen.

Twintig tot dertig jaar na zijn eerste cd werd een nieuw album gelanceerd die heel erg goed werd ontvangen. Het laatst opgenomen album is Vertrau auf dein Herz.

Natuurlijk is er nog heel veel te vertellen over deze geweldige zanger die vooral ondanks alles een mens is gebleven en op niemand neerkijkt. Geloof in jezelf is een van de geweldige nummers van hem, Hein had vooral de rijkdom en het geluk dat er mensen en fans al meer dan 50 jaar in hem geloven. Met deze tekst onderstrepen wij als Limburg-expres dat wij het als een bijzondere eer hebben ervaren dat hij zijn toch kostbare tijd aan ons interview heeft besteed. Hein Simons, ga door en wij hopen op nog heel veel mooie nummers te mogen ontvangen en wensen jou alle goeds toe en blijf wie je bent.

Namens het team Van Limburg-Expres Bedankt