Humphrey Pourchez

Humphrey kwam in het jaar 2008 op interview bij Limburg-Expres en sindsdien zijn er veel nummers bij gekomen, wij willen natuurlijk alles hierover weten en dus kwam Humphrey vandaag voor de tweede keer gezellig op de koffie. Altijd gezellig want behalve dat hij bij ons bekend is als artiest is er ook een bijzondere band ontstaan tussen hem on ons. Humphrey is zeer contactueel en blijft zoals hij is, dat maakt hem speciaal, maar laten we snel naar het interview gaan.

Humphrey woont in Maastricht, hij heeft daar ook altijd gewoond, buiten een korte periode waarin hij in Hulsberg was gaan wonen, maar daar miste hij toch wel de gezellige stadsdrukte. Humphrey is van Indische afkomst, maar in Nederland geboren. Hij heeft diverse instrumenten bespeeld, maar nu ligt zijn voorkeur bij het zingen. Humphrey werkt fulltime als
medeweker bij de grootste internet provider van Nederland, is daar intensief bezig met de kwaliteit te waarborgen door moeilijke technische vragen te beantwoorden.

Tijdens de cd presentatie van Humphrey was het superdruk, erg gezellig en bovenal heel spannend. Het album bevat Duitse, Nederlandse en Indische muziek. In het totaal bevat het album 11 nummers. Er staat een duet op met Monique, wat eigenlijk als demo was opgenomen en zo goed gelukt was dat hij zeker wist dat dit duetje “Up where belong” op de cd thuis hoorde. De demo’s werden thuis opgenomen en de uiteindelijke eindproducties werden opgenomen bij Bertie Moors studio te Lanaken (België).

Humphrey is niet actief met carnavalsmuziek vanwege het ontbreken van dialectkennis. Wel zal hij een mooi kerstnummer gaan opnemen, waarvan wij denken dat het een geweldig nummer gaat worden, gezien hij graag gevoelige nummers zingt daar kijken we natuurlijk heel erg naar uit en we zijn vreselijk benieuwd over het eindresultaat. Het zal ter zijner tijd dan te beluisteren zijn, dit was wel duidelijk vanwege de leuke en prijzende reacties. We wilden ook graag weten of er nog meer duetten opgenomen zullen worden, en daarbij doelde we natuurlijk op broer Jacky Pourchez en ook op neef Patrick Pourchez. Wij spraken met Humphrey erover, dat ik vond dat Humphrey qua muziekstijl precies tussen Patrick en Jacky inzit. Patrick heeft veel Nederlandse nummers opgenomen en Jacky doet veel Engelse songs. Zo zou een duo met beide denkbaar zijn. Humphrey zei dat een trio net zo goed denkbaar zou kunnen zijn en dat er vaak naar gevraagd word of dit ooit gaat gebeuren, de 3p’s (3Pourchez)?

Humphrey is helemaal weg van Blues en op de vraag welke artiest speciaal de aandacht heeft, kwam Willem Barth ter sprake. Maar er is niet echt sprake van een echte favoriet, alhoewel Humphrey verschillende artiesten goed vind. Humphrey zong in de studio het nummer “Laat mij van je houden” en deed dit met zoveel gevoel en passie voor de muziek, hij was helemaal 1 met de tekst en zijn geest. Je kon zien dat hij zijn eigen gevoel en zijn eigen persoon erin legde, wat helemaal overeen komt met de titel van de cd “It’s my world”, wij mochten even mee kijken in het leven van een geweldige
artiest waarvan wij zeker weten dat er in de toekomst nog meer mooie muziek zal komen gezongen met hart en ziel en heel veel romantiek.

Wij danken Humphrey wederom voor dit interview en wensen hem nog veel succes in zijn verdere toekomst en carrière.