Huub Adriaens

In 2003 begon Huub te zingen in een café in het centrum van Maastricht, Café de Fontein. Voordien speelde Huub in een band maar dat was meer rockmuziek. Hij was toen nog helemaal niet zo bekend met Limburgstalige muziek. Door het werk in het café werd Huub meer bekend met de Limburgse muziek. Hij begon met nummers in het Limburgs te schrijven. Op een dag kwam Johnny Blenco in het café als zanger en zag wel wat in Huub en bood hem zijn hulp aan om een album te gaan op nemen in de studio waar Johnny Blenco ook zijn muziek opnam.Dat aanbod was verlokkend en zeker ook niet slecht voor de zaken in de kroeg. Zo ontstond Huub van de Fontein. Toen het eerste album uitkwam vloeide daaruit optredens, dus bleek het niet meer zo makkelijk te combineren en moest er een keuze worden gemaakt tussen de café en zijn zangcarrière. Het laatste bleek de leukste en de beste optie. De café werd verkocht en zo werd Huub Adriaens fulltime zanger.

Dunja is de Vriendin van Huub en samen hebben ze 2 kinderen. Dunja gaat zich specialiseren op de functie als de persoonlijke geluidsvrouw van Huub Adriaens, om zo een super team te vormen. In het gesprek word wel duidelijk hoe
belangrijk het gezin is voor Huub, en dat hij veel aandacht heeft voor de mensen om zich heen en zich het lief en leed ook bijzonder aantrekken. In de teksten die Huub schrijft komt dan ook vaak terug wat hij om zich heen ziet en meemaakt.
Al zijn nummers zijn geschreven met een duidelijke boodschap of achtergrond, misschien net daarom dat in elk nummer een bijzondere emotie te horen en te voelen is. Huub staat met 2 benen op de grond, weet wat hij wilt en zeer zeker
wat hij niet wilt. Hij is zeer contactueel, ondanks dat hij vroeger wat onzeker was. Nu is hij zelfverzekerd maar kijkt zeker op niemand neer en waardeert de mensen zoals ze zijn. Wij voerden lange gesprekken met hem en terwijl hij bijzondere momenten met ons deelde kon je merken dat hij van zijn publiek houdt, herkent vaak mensen die het moeilijk hebben en toch in enkele momenten de mensen het gevoel geeft dat ze speciaal zijn.

Huub heeft natuurlijk ook wat leuke feestnummers, waarbij Huub absoluut geen carnavalist is. Levensliederen is dat wat hij het liefste zingt. Huub heeft naast zijn geluidsbanden en zijn fankaartjes altijd zijn mondharmonica bij zich, waar heen hij ook gaat. Regelmatig zal hij hem ook tevoorschijn toveren en er een gezellig deuntje op spelen. Bij ons in de studio maakte hij ons blij met het nummer “de Kleine Prins”, hij begeleide het nummer live op zijn mondharmonica. Dit nummer neemt zeker een speciale plek in, tussen al die prachtige nummers. Dit nummer heeft Huub in theatervoorstelling gezongen, dit was ongelooflijk bijzonder. Het nummer werd gezongen bij een kinderbedje alsof hij een verhaaltje aan het kindje aan het voorlezen was.

Uit de tijd dat Huub het café had, weet hij dat elke zwerver diep van binnen een goed hart en ook een eigen verhaal heeft waardoor de omstandigheden zich voordeden waardoor dat hun zwerver werden. Je merkt dat Huub die verhalen diep getroffen heeft. Het nummer “de Stroat is zien Woning” kwam hieruit voort.

Wilt U meer te weten komen over deze artiest bezoek dan eens de site http://www.muzikaallimburg.nl .

Wij danken Huub voor zijn gezellige aanwezigheid bij ons interview en we wensen hem heel veel succes en we zullen elkaar zeker snel weer spreken.

Huub Bedankt!