i Will

andaag hebben we Will en Mathilde in de studio. Op deze regenachtige zondag kwam I Will om ons bekend te maken met zijn solo carrière, onder de naam I Will….

Na een lange en succesvolle tijd stopte Will met zijn carrière als Zanger, Presentator en bandlid van o.a. De Schintaler. Het werd het stil rondom hem. Het was een prachtige tijd waar Will met heel veel liefde naar terug kijkt.

Toch na enkele jaren miste hij de muziek en begon zich af te vragen, “Wat wil ik nu eigenlijk?” Het antwoord was” ik wil …….”oftewel “I Will” zo is zijn artiestennaam tot stand gekomen.

Op 7 jarige leeftijd begon Will al met muziek te maken, hetgeen steeds groter en mooier werd. Mathilde en I Will leerden elkaar kennen door de muziek en waar Will is daar is Mathilde ook te vinden. Overal begeleid en steunt ze Will in de muziek en waar ze kan helpt ze mee om van alles een succes te maken. Jarenlang reisde ze met Will en de bekende band de Schintaler mee en deed ook de merchandise.

Wat wil I Will… nu? Muziek maken in de German Style, de stevige schlagermuziek vernieuwen van nu en ooit, gemixt in een repertoire met een traditioneel tintje zonder de roots uit het oog te verliezen. Kortom verjonging en vernieuwing van schlagermuziek.

De volgende stap en uitdaging gaat komende tijd ook uit naar Limburgstalige muziek. Omtrent de Limburgstalige muziek zijn al eerst stappen gezet richting een van de bekendste tekstschrijvers van Limburg, Guus Smeets gaat in de pen kruipen en een mooie tekst te verzorgen en wij als Limburg-expres zijn natuurlijk zeer geïnteresseerd in het resultaat. 

Wat maakt deze solo carrière nu anders dan de lange successen in het verleden, op dit moment is het puur uit passie en liefde voor de muziek en zal deze hobbymatige zanger het zeker wat rustiger aandoen. Tijdens zijn optredens zult u zien dan Will helemaal opgaat in de muziek, het is voor een artiest toch ook wel hard werken achter de schermen. Teksten worden uit het hoofd geleerd en 2 tot 3 uur repeteren per dag hoort er ook bij. Will heb ik leren kennen als een gezellig iemand die goed in het leven staat en hij weet precies wat hij wil, is bereid ervoor te gaan en maakt een hartelijke, vriendelijke indruk op mij! Wij zijn voornemens hem op zijn voet te volgen en hem ook eens uit te nodigen op een van onze (bestaands)feesten.