Jean Wijnands

Jean is geboren in Hoensbroek en groeide op in een groot gezin. Zijn pa bespeelde allerlei instrumenten en ma zong dan gezellig mee. Het was altijd een gezellige boel bij Jean thuis waar het huis zelden leeg was, iedereen was welkom of het nu vroeg in de ochtend of laat in de avond was. Jean zat vanaf zijn 16e levensjaar in de drumfanfare Prinses Margriet en hij was een actief lid bij CV Margriet, waar hij natuurlijk de boel op stelten zette met zijn vrolijke nummers.Begonnen is het allemaal met een nummer van de “Herzbuben” dat Jean samen met zijn vriend Peter instudeerden en er vele optredens volgden. Hierna volgden 2 nummers samen met Jeanny, “Inge lange Slinger” en “Iedewiedewiet ’t is weer tied”. Beide nummers geschreven door Guus Smeets en opgenomen bij Lei de Bruyn. Hierna begon Jean zijn solo carrière en zijn eerste solo nummer “Bella Luna” kwam dan ook dagelijks voorbij op dit station.

Natuurlijk volgden heel veel meer nummers. Enkele voorbeelden hiervan zijn “Mien vrouw is d’r bob” en “Pap en mam” hetgeen Jean op zijn eigen niet te evenaren wijze ten gehore brengt. In korte tijd is er een cd opgenomen met maar liefst 11 nummers.

Jean heeft in de begin jaren van Limburg-Expres meegeholpen bij het organiseren van onze artiestenavonden waarvoor wij hem nog steeds dankbaar zijn. Ons station en onze Dj’s kunnen dan ook een pagina van twee meter over Jean schrijven.