Jerome Gilissen

Op 9 september mochten we Jerôme ontvangen in onze studio, deze ochtend hadden we 2 interviews en Jo Smeets was ons eerste interview deze dag. Jerôme kan worden omschreven als een artiest die helemaal er voor gaat en die zielsgraag zingt. Al 30 jaar zingt Jerôme. Het is allemaal begonnen in het in een kinderkoor waar hij bij zat toen hij 7 Jaar was.Later bij het jongerenkoor, In het Maastreechs volkstheater is Jerôme ook actief geweest.
Hij deed ook backing vocals bij Marlstone voor onder andere Beppie Kraft, Frans Theunisz enzovoorts. Sinds 3 jaar heeft hij een solo carrière.

Enkele artiesten waar Jerôme graag een voorbeeld aan neemt, is Beppie Kraft, Frans Theunisz en ook Benny Neyman. Jerôme zingt zelf Limburgs, maar ook Duitse muziek behoort binnen zijn mogelijkheden. Ten tijde van het interview heeft Jerôme 4 cd´s op zijn naam staan, in december 2012 komt een verzamelalbum uit met maar liefst 18 nummers waarop nieuwe en ook reeds bestaande nummers op komen te staan.

Jerôme werkt een aantal uren bij Rtv Mestreech. Verder heeft hij heel veel optredens en doet dit met veel overgave en ook maakt hij regelmatig gehandicapte mensen blij met een optreden. In voorbereiding is de cd presentatie van het eerste album, wat groots wordt opgezet. Er zijn wel al wat cd presentaties geweest met enkele nummers erop maar nog geen cd presentatie met een compleet album dat maakt het extra spannend.(december 2012) Volgend jaar zal er nog een gevarieerde cd uit gaan komen

Jerôme is een familiemens afkomstig uit een gezin waar hij enigst kind was. Moeder is altijd de eerste die een nieuw nummer mag bewonderen. Oma was ook wel muzikaal, ze had een carnavalsvereniging opgericht, waarmee dan ook eigen nummers werden opgenomen.

Tijdens het interview was het leuk om het dialect te horen, met specifieke woorden als “loeren”. Jerôme heeft als kind in een kinderkoor gezongen. Het zingen in een kinderkoor wordt vaak omschreven als saai, maar Jerôme maakt ons duidelijk dat het helemaal niet saai hoeft te zijn. Heden zit Jerôme nog steeds(of eigenlijk weer) in een koor(vocalgroep) Een koor zingt overigens niet alleen in een kerk maar ook op evenementen.

Jerôme is een echte Carnavalsvierder, heeft dan ook enkele carnavalsnummers opgenomen en er is nog 1 nummer in de planning wat gaat deelnemen aan een leedjes concours in België. Dat zal een echte samba worden.

We hebben vreselijk genoten van het interview met Jerôme en we denken nog vaak van hem te horen. Hij zal ook gezellig komen zingen op ons 5 Jarig bestaan van Radio Limburg-expres dat plaatsvindt op 15 december 2012. Wilt u kennismaken met Jerôme bezoek een van de vele optredens of boek hem voor uw eigen feestje.Wij danken hem voor het gezellig gesprek en dat we hem nader mochten leren kennen.