Jolanda Henssen

Jolanda zingt al meer dan 30 jaar, ze is geboren in Brunssum. Op jonge leeftijd zijn ze door de sluiting van de mijnen eerst naar Amsterdam verhuisd en later naar Edam. Tijdens een kamp had Jolanda het nummer “I was made for loving you”
gezongen van de groep Kiss, men was razend enthousiast en zo werd de eerste steen gelegd. Jolanda was toen 12 jaar er volgde een talentenjacht en bleek dus dat ze goed kon zingen. Dat gaf moed en de spirit om door te gaan.

Jolanda studeerde in Oostenrijk waar ze een aantal jaar heeft gewoond, daar heeft Jolanda diverse keren opgetreden bij Orf een Oostenrijkse radio/tv zender.
Toen ze terug kwam in ons mooie Nederland werd aangesproken door een Manager die haar een tijdje optredens verzorgde in onder andere Keulen en Frankfurt. Jolanda heeft een leuke vriend en drie kinderen. Lijkt mij leuk voor de kinderen want we hebben Jolanda leren kennen als een grappige jonge vrouw met veel grappen en grollen. Ze weet wat ze wilt, geniet van het leven en is heerlijk spontaan. Volgens mij kan de lol niet op, als je een moeder hebt met
zulke eigenschappen.

Het repertoire van Jolanda is veelzijdig, ze zingt zowel Engelstalige nummers, veel Duits, natuurlijk ook Nederlands en een beetje verbazingwekkend vanwege haar accent zingt ze nu toch ook Limburgs. Tijdens dit interview hadden we vreselijk veel pret, want Marcel Krans die was foto’s aan het maken en daar had ze wat moeite mee terwijl ze er heel leuk opstaat zoals jullie zelf kunnen zien en oordelen. we hebben zelfs een foto, wat mijn favoriet is die ik trouwens maar niet plaats. zal ze misschien niet zo leuk vinden. Het is een foto waar we vreselijk om moesten lachen met haar bril op het puntje van haar neus. Eigenlijk zouden we die op een groot spandoek moeten laten drukken. Hahahahahahaha. Nou ja! , Jolanda zal wel denken. Kan haar wel begrijpen er zijn wel meer mensen die zich geen houding weten aan te nemen als de camera in de buurt is, maar we hadden een super goede fotograaf in de studio dus dat komt wel goed.

De komende tijd kunnen we een carnavalsnummer verwachten in het Limburgs, Ger Muijrers heeft die tekst geschreven. Natuurlijk gaan we dit supertalent nauwkeurig in de gaten houden. Wilt U meer weten over Jolanda Hensen kijk dan eens bij http://www.muzikaallimburg.nl

Wij danken Jolanda voor de komst naar onze studio.