Mel en Leny

Na een spontane begroeting zitten we lekker aan de koffie met Mel en Leny, de kinderen van Dj Wiel en Dj Maria zitten er gewapend met een fotocamera bij, hun verzorgen dan ook de kiekjes.Mel en Leny wonen in Maastricht en hebben samen 1 dochter en 1 zoon. Het duo zijn al meerdere jaren getrouwd. De hobby’s zijn zingen envolleybal. Leny komt een gezin van 2 kinderen en Mel uit een gezin van 4 kinderen.De opa van Leny was Accordeonspeler net zoals zijn neef, Leny houd ook heel erg van accordeonmuziek.De vader van Mel zong zelf bij de “Krijgers Hofzangers”en bij kerkkoren, de zus van Mel werkt bij een muziekschool, zingt ook en vader heeft een plaatje gemaakt met de oostgangers voor de thuisblijvers en speelde accordeon.

Aanvankelijk vormden Mel en Leny een groepje waaronder een collega van Leny en haar man, en nog een jonge man. Ze deden “Ziesjoem”na, dat beviel wel goed en ze werden veel gevraagd voor optredens, toen zijn ze begonnen in 1999 met 5 nummers op een cd te gaan zetten dat was gereed in 2000. Later zijn ze doorgegaan als groep waarvan nog 4 man over bleven en weer later vielen de laatste 2 mensen af en bleven Met en Leny over als duo. Maar liefst 5 keer haalde ze de finale van het LVK. Ze hebben ook samen gezongen met de groep “Compenei”, maar liefst 5 jaar lang. Na een herstelperiode van een operatie zijn beide gestart als Duo Mel en Leny.

 
Na het uitbrengen van hun eerste cd als duo in 2009 was een nieuwe cd in aantocht waarop 3 nieuwe nummers op kwamen. Ook werden oude nummers erop toegevoegd. Een wals, een feestmedley en het andere nummer is dan nog geheim, we lieten ons verrassen. Regelmatig worden er artiestenreisjes georganiseerd waar ook Mel en Leny present bij waren en hun optredens verzorgden. Deze optredens en artiesten werden in samenwerking georganiseerd met Marleen Swingstar. Lou Claermonts en Ludy van Dijk schreven de tekst en muziek voor dit duo.

Wilt U meer informatie over dit duo kijk dan op http://www.muzikaallimburg.nl/

Wij danken Mel en Leny voor het gezellige interview.