Nico Descendre

17 November 2015

Een zangtalent die harten verovert en mensen betovert met zijn warme stem en zijn bijzondere manier van bewegen. De manier waarop hij zijn mooiste liederen ten gehore brengt en zijn gevoel voor de medemens maken hem bijzonder. Nico is een bescheiden jonge heer die voor zijn optredens een beetje terughoudend reageert maar eenmaal op het podium kan het feest beginnen.

Nico is geboren in 1987 in Heerlen, getrouwd met Melanie en samen met hun zoontje en dochtertje wonen ze in Landgraaf. Op de leeftijd van 12 jaar is Nico met zingen begonnen. Toen Nico verder opgroeide dwaalden zijn interesse in het zingen weer even af. Sporten en andere voor zijn leeftijd gebruikelijke bezigheden namen die plaats in. In september 2014 is Nico opnieuw begonnen met zingen. Door een comming home party, een feestje bij Jean Corver liet zijn hart opnieuw overslaan voor zijn passie voor muziek en de mensen waren er zo enthousiast..

Toen Jean Cörver hem onder de arm heeft genomen, is hij actief verder gegaan. Het eerste nummer “es ist die zeit ” van de eerste singel CD mein verlangen nach Herzlichkeit liet de harten van het luisterend publiek harder kloppen. Jean Cörvers en Nico timmeren samen aan zijn muzikale snelweg naar succes. Jean denkt mee en organiseert, steunt Nico en stuurt Nico bij waar nodig. Jean laat Nico zijn mogelijkheden ontdekken, helpt met ontplooien, prikkelt hem om nieuwe dingen te proberen en zijn talent te benutten. Toch is het contact onderling niet alleen maar gebaseerd op succes en muziek. Het tweetal heeft veel plezier met elkaar. Natuurlijk zijn Melanie en Marie-Louise bij elk optreden aanwezig. Melanie schrijft leuke nieuwtjes over Nico voor de Fanclub. Wilt u Lid worden van Nico’s Fanclub? Kijk dan even op de fanclubpagina. Voor 1 euro per maand wordt u steeds op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes, geschreven door Melanie, de vrouw van Nico.

Nico geniet van elk optreden en zijn mooiste herinneringen gaan naar zijn CD Presentatie in 2015 Rosenduft, Sonne & Liebe. Een CD album met veel levensliederen, maar ook feestkrakers zijn hier te vinden. Hiermee is nog niet het laatste lied gezongen. Er word inmiddels weer hard aan de weg getimmerd en nieuwe nummers opgenomen. Steampuncky baum is hier een voorbeeld van. Een bijzondere productie die inslaat. Een vrolijk, feestelijk nummer met een eigenzinnig karakter. Dat is Nico even anders. Zo wordt wel heel duidelijk dat Nico zeer veel verschillende genres kan zingen. Levensliederen passen goed bij Nico, feestnummers ook net zo goed.

Tijdens het interview zei Jean Corver “Zijn stem en talent mag niet zomaar verloren gaan”, daar zijn wij het als publiek en radio het helemaal mee eens. Wij weten zeker als Nico zo doorgaat en u hem steunt, dan zal er een mooie carrierre voor hem liggen. Zowel publiek uit ons eigen mooie Nederland als ook de buurlanden Duitsland en Belgie horen hem graag zingen.

Wij wensen Nico heel veel succes, ga zo door en blijf vooral zoals je bent.

Voor meer info en boekingen www.nicodescendre.eu