Over ons station

Limburg-Expres is de juiste keuze als je houd van Limburgse, Nederlands- en Duitstalige muziek. Engelse muziek is niet uitgesloten, maar beperkt te beluisteren. We hebben bewust onze eigen doelgroep luisteraars gekozen. House, techno en hardrock zal bij ons sterk worden vermeden. Onze radio is gevestigd in het Zuid-Limburgse heuvelland. De meeste dj zijn woonachtig in Limburg. Luisteren naar Radio Limburg-Expres is gratis en u bent ons niets verplicht. U luistert waar en wanneer u wilt.

Internetradio is de toekomst van de radiowereld. Je kunt overal luisteren via je pc, laptop via een echte internetradio of met de moderne middelen zoals een Smartphone of een tablet en in de toekomst ook via een autoradio. Ons team is samengesteld uit mensen die hobbymatig met of zonder ervaring zich hebben aangesloten bij onze vereniging. De samenstelling zal af en toe variëren. Afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden en de interesse van de dj maakt deze deel uit van ons team.

U bent van harte welkom, 24 uur per dag. Wij luisteren graag naar uw wensen wanneer u een leuk nummer aanvraagt en wij zullen dan ook proberen het gevraagde nummer te draaien. Past het niet binnen onze doelgroep, zullen we u vragen een aangepaste keuze te maken. Non-stop uitzendingen proberen we te voorkomen. Wij zijn dan ook dagelijks van 08:00u tot 24:00u Live. Dit station is onze hobby en ons station is dus niet bedrijfsmatig.

Regelmatig organiseert Limburg-Expres een activiteit voor de luisteraars en dj die, met uitzondering van de fandag, gratis te bezoeken zijn. Wanneer u besluit naar een activiteit te gaan of deel te nemen gaat u er automatisch mee akkoord dat tijdens dit evenement foto’s, die van u worden genomen, mogen worden geplaatst op social media en onze website. De interviews, die we houden, zijn om onze Limburgse artiesten aan u voor te stellen en hen de gelegenheid te geven om zich te promoten. Ze worden live uitgezonden op onze radio en als afsluiting zal er een verslag te vinden zijn op onze site.

Sinds 2007 promoten we Limburgse muziek door in elk programma een aantal artiesten uit Limburg te draaien en promotieavonden waar artiesten hun repertoire ten gehore mogen brengen. Deze avonden zijn vrij toegankelijk voor onze luisteraars en niet bedoeld om gelden op te halen voor ons station of andere doeleinden. De fandagen worden georganiseerd voor de luisteraars om eens contact te maken met andere luisteraars en eventueel de dj die deze dag begeleiden. De kosten worden bewust laag gehouden en komen voor rekening van de deelnemers. Ook hier maken wij geen winst mee.

Carnaval maakt een groot deel uit van de Limburgse cultuur, zo ook van ons station. We lopen jaarlijks mee met een aantal optochten in het zuiden van Limburg. U als luisteraar hoeft geen lid te zijn van ons team om hieraan deel te nemen. Deelname is kosteloos, tenzij u een van onze zelfgemaakte pakjes wilt hebben. Dit bedrag is uitsluitend voor de materiaalkosten en dus niet winstgevend.

Wij wensen u veel luisterplezier namens het hele team,

Limburg-Expres