Ron Gilissen

Aan de knoppen deze zondagmorgen Dj Wiel, Mark verzorgt voor het eerst het interview voor Limburg-expres. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers erbij heerst er een gezellige sfeer in de hoofdstudio. Het is een gezellig weerzien, want Ron Gilissen verzorgde een optreden tijdens een van onze artiestenparades. 

Ook hebben we hem al eerder mogen ontmoeten in de plaatselijke speeltuin van de Heerlerbaan, waar hij tijdens de banerie een spetterend optreden verzorgde.

Ron is 15 jaar geleden begonnen met zingen als Elvis Presley imitator in de regio Geleen, dat heeft hij pakweg zo’n 2 jaar gedaan. Vervolgens heeft hij 5 jaar in Duitsland gewoond en ook daar als Elvis imitator gezongen. Sinds 2007 is hij weer terug in Nederland en is gestart met een repertoire in het Limburgs (Mestreechs). Zijn toenmalige vriendin begeleid hem bij de meeste optredens en ze maken samen een leuke indruk.

Ron heeft een leuk filmpje opgenomen met zijn vriendin, waar het nummer te beluisteren is met de titel “Wie iech diech zaog”. Ron was ook bezig met carnavalsnummers. Ook heeft hij zijn eerste Limburgse cover uitgebracht, het was oorspronkelijk van Andre Hazes getiteld “Geef mij je angst” door Ron dus in het Limburgs gezongen en uitgebracht.

Ron heeft een adviserende functie in zijn dagelijkse leven, branche verzekeringen – coachen. De meeste vrije tijd wordt besteed aan muziek, verder vindt Ron grafische vormgeving een leuke vrije tijdsbesteding. Ron komt uit een muzikale familie zoals het vaak wel het geval is bij de meeste artiesten. 

Hij is begonnen als de Geleense Elvis, zo noemde ze hem in de plaatselijke kroeg omdat men al snel enthousiast raakte na een spontaan optreden. Verschillende nummers heeft Ron zelf geschreven, hij probeert dan ook zijn repertoire zo samen te stellen dat hij een breed publiek kan bereiken. Waar Ron zijn nummers ter gehore brengt daar gaat ook het dak eraf, daar wordt gezongen en gedanst en de stemming is optimaal…..

Rest ons nog ons te bedanken voor het gezellige interview en we wensen Ron succes met alles wat je gaat doen. Tevens gaan onze complimenten uit naar Mark en feliciteren hem met zijn eerste interview ooit….. Super!