Ruud Eikemans

30-07-2016

Vandaag heeft Dj Maria zanger Ruud Eikemans in de studio. Maria heet Ruud van harte welkom bij het tweede interview bij radio Limburg Expres. De reden dat hij weer in de studio is vertelt Maria, want zij denkt dat Ruud een hele sprong heeft gemaakt sindsdien Het is ook belangrijk om regelmatig te komen vertellen hoe de zaken ervoor staan. Voor diegenen die Ruud alleen maar kennen als DJ Ruud vraagt Maria om zich voor te stellen aan de luisteraars. Wanneer is Ruud gebouwd, hij antwoord met “volgens mij is dat 9 maanden voordat ik geboren ben en ontworpen pas later. Ik ben geboren op 9 juni 1968 in het plaatsje Breda in Noord Brabant en daar ben ik met mijn ouder opgegroeid, daarna ben ik naar Zeeland gegaan, want mijn vader heeft daar een bedrijfje gehad, helaas over de kop gegaan en daarna naar Limburg gegaan, waar mijn vader is opgegroeid en heeft verder diverse werkzaamheden hier gedaan”. Maria vervolgt het is ons allemaal niet ontgaan, je bent begonnen in een koortje, later is dat uitgebreid en op een gegeven moment heb je een keer een nummer aangeboden gekregen om te zingen en die heeft geschreven voor jou of wie? “Ik zat in een soundmix clubje inderdaad en toen werd er een debuut single opgenomen en dat werd met verschillende artiesten opgenomen, zoals bijvoorbeeld Ronald Pijls, Gabriëlla Massa en verschillende artiesten en daar hebben we een debuut single opgenomen, CD opgenomen en dat liedje, zijn 2 liedjes die zijn opgenomen door Jo Smeets, welbekend van The Peanuts. En die heeft 2 nummers voor mij geschreven, die heb ik gezongen en uitgebracht”.

Het nummer ‘Een glaasje wijn’ is alweer zo’n 22 jaar geleden toen was Ruud nog jong. Het was een van de eerste nummers en het blijft toch iets speciaals hebben “absoluut” zegt Ruud. Tussendoor is Ruud ook nog gestopt om dat het niet meer te combineren was. “Ja met mijn werk inderdaad, het was heel moeilijk om te combineren, helaas wel”. Op de vraag in welk jaar hij weer begonnen is antwoordde Ruud: “Het was inderdaad een aantal jaren erna, ik heb het toch weer opgepakt, er heeft naar schatting 5 jaar tussen gezeten ongeveer”. Dus toch vrij snel weer begonnen, “ik kon het toch niet laten” Wat was het nummer dat je toen had gezongen als volgende eigenlijk vroeg Maria? “Het volgende eigenlijk, er zijn verschillende nummers geweest, opgenomen ja het nummer ‘hou me vast’, is ook een nummer dat ik toen heb opgenomen”. Toen is Ruud wat meer actief begonnen. Maria vraagt naar de wijze, soundmixshows? Ruud zegt: “Ik heb verschillende dingen geprobeerd, ‘X-factor’ heb ik geprobeerd, ik heb zelfs de ‘niks factor’ geprobeerd. Deze laatste was toch wel de meest onzinnige, maar voor Ruud waren er alleen maar complimenten. Maria zegt als je zo goed kunt zingen ga je toch niet bij de ‘nix factor’, “ja je moet toch wat proberen om wat verder te komen” zegt Ruud. Daar liet de organisatie Ruud ook nog wat anders zingen dan wat hij wilde doen.

Maria stelde vast dat Ruud eigenlijk verlegen is. “Uiteindelijk wel inderdaad ja”, zei Ruud. Maar dan moet het wel een hele grote stap zijn om dan op de bühne te stappen en dan de mensen te vermaken met zijn zang. “Ja absoluut inderdaad ja, uiteindelijk ben ik een heel verlegen jongen”. Gaf Ruud aan. Op de radio hoor je dat niet., daar geeft Ruud Maria gelijk in. “Ja je moet je over die drempel zeggen, je wilt het graag en dan zet je je er ook voor in inderdaad”. Hij moet gewoon op de mensen af gaan flirten en zijn ding doen het is de show die telt uiteindelijk. Zo kijkt Maria er tegen aan. “Dat willen de mensen ook inderdaad”, geeft Ruud ook toe en daar gaat hij de komende tijd aan werken. “Absoluut, het gaat al een heel stuk beter, ik wordt al wat vrijer”. Zegt hij zelf.

Maria vraagt of het nummer Suzanne het eerste eigen nummer was. Ruud zei hierop: “Nee dat was niet het eerste eigen nummer, dat was ‘jij bent de vrouw uit mijn dromen’. Dat was het eerste nummer dat is opgenomen als eigen nummer”. Ruud heeft in korte tijd heel veel nummers opgenomen. Hij heeft toen 4 a 5 nummers in dat jaar opgenomen. “Ja zegt Ruud ook met covers erbij”. Hij heeft ook hele mooie covers, als we ‘de weg’ nemen heeft Ruud er toch een eigen draai aan gegeven. Maria geeft aan dat ze dit nummer van Ruud mooier vind als dat van Guus Meeuwis.

Ruud is ook naar de studio gekomen, naar aanleiding van zijn nieuwe website stelde Maria. “Ja natuurlijk en hij is helemaal klaar inderdaad en fantastisch geworden”. De website is www.ruudeikemans.nl, heel eenvoudig dus. Maria leid ons even door de site. Op de voorpagina staat Ruud heel groot, een stukje biografie om te lezen en het meest belangrijke is misschien wel de discografie, daar kun je de nummers op de soundcloud de nummers van Ruud beluisteren. Ook andere stations mogen de nummers van Ruud draaien. Er zijn ook een aantal videoclips, dat zullen er in de toekomst zeker meer worden. Zijn nieuwste nummer ‘geef mij jouw liefde’ zou hij graag met een videoclip willen vergezellen. Ook staat op de site een boekingsformulier en een contactpagina.

Maria vraagt zich af of er nog nieuwe nummer op de plank liggen? Ruud zegt hierover “Absoluut er komen zeker nog nieuwe nummers uit, verschillende ballades, covers inderdaad en ook een eigen nummer, maar dat gaat nog eventjes duren, Ik ben er druk voor aan het sparen om een eigen nummer uit te brengen”.  Maria wil toch informatie uitvissen hierover. Ruud zegt “Oh jee oh jee, ik weet nog niet wat voor een nummer precies, daar ben ik heel diep over na aan het denken inderdaad, daar laat ik nog niets over uit en dat kan ik ook nog niet, omdat ik het zelf nog niet eens weet. De CD presentatie is helaas uitgesteld geworden door heel erge omstandigheden, was het gewoon beter om het niet te doen. Soms zijn andere dingen even belangrijker. Maar het gaat er wel nog van komen die CD presentatie als het nieuwe nummer uit is gekomen. Ruud denkt dat dit volgend jaar gaat worden. Op die nieuwe CD komen sowieso 4 eigen nummers, 3 bestaande en het nieuwe nummer. Wat de verdere aanvulling wordt moet nog bekeken worden.

Maria vraagt aan Ruud op welk soort feestjes hij zingt. Ruud geef aan: “Je kunt me op allerlei feestjes laten komen inderdaad, en ik pas me met de muziek helemaal aan, want ik heb een repertoire en wat ik heb is niet alleen datgene wat ik heb uitgebracht op MP3 of CD, ook ik heb veel meer nummers, maar die zijn nooit opgenomen, het repertoire is eigenlijk veel groter dan eigenlijk bekend is”. Niet ieder evenement is altijd even vrolijk. Maria vraag of Ruud ook in een kerk zou willen zingen waarop Ruud zegt “Ja zou inderdaad wel kunnen”. De conclusie is dat Ruud voor elk soort gelegenheid geboekt kan worden wat met zingen te maken heeft. Ruud kan ook een combinatie doen, van zowel zingen als DJ zijn. “Daar ben ik helemaal voor in”, zegt Ruud. Maria vraagt aan Ruud wat hij nog wil aanvullen over het boeken als DJ en zanger. “Heeft U een feestje inderdaad, heeft u een bruiloft, verjaardag of een vijftig jarige verjaardag, boek gewoon via de website en daar zal ik zeker snel op reageren, tenminste ik probeer er snel op te reageren en dan kunnen we een leuk feestje maken reken maar”, aldus Ruud. Maria bedankt Ruud voor het interview en wenst hem ook heel veel succes toe naar de toekomst en zeker ook een dankwoord naar iedereen die Ruud hebben gesteund. Maria bedankt  Ruud ook voor de vele avonden die hij al voor de Limburg Expres heeft gezongen en nog zullen volgen.

31 juli 2016

Ruud Eikemans

Voorgaande interview


Ruud is reeds een bekende op ons station. We werden op hem attent gemaakt door Dj Henkyboy. Hij kende Ruud als zanger en als Dj. Wij hebben enkele nummers van hem gehoord en vonden wat we hoorden wel leuk. Zijn nummers werden goed ontvangen in ons team. Wij vroegen hem om voor ons te komen optreden in Café de Gildemeesters in september 2012 te Hoensbroek. Zo spontaan zo als hij kan reageren ondanks het feit dat hij nogal verlegen is zei hij gelijk ja. Wij hebben dan ook heel erg genoten van zijn live optreden.

Enige tijd nadat ik hem gevraagd had om te komen optreden had hij zijn stoute schoenen aangetrokken en aan ons gevraagd of er een mogelijkheid zou zijn dat hij zijn programma als dj bij ons zou mogen presenteren. Wij maakten een afspraak en er was wel die klik zowel met hem als ook met zijn Vrouwtje Lizette. Zo gezegd zo gedaan, nu is hij niet alleen maar Zanger Ruud Eikemans maar ook Dj Ruud van Radio Limburg-expres. Zo kunt u nu regelmatig genieten van een goed gepresenteerd programma met leuke muziek.

Ruud is een jongeman uit 1968 geboren te Breda. Woonachtig geweest in Noord Brabant, Zeeland en Limburg in deze volgorde. Ruud is getrouwd met Zijn vrouwtje Lizette die ook tijdens het interview aanwezig is. Samen zijn ze trotse bezitters van een mooie hond een echte St. Bernard. Zijn naam is Beethoven, beide zijn vreselijk dol op deze viervoeter. Ruud loopt de hele dag te zingen door het huis zolang dat zelfs zijn trouwste fan Lizette er even genoeg van krijgt.

Zijn grootste hobby is het zingen, wat hij zo graag op grotere schaal zou willen doen. Hij zingt graag op feestjes bij de mensen thuis of op evenementen en boeken gaat vrij eenvoudig even een belletje of bezoek binnenkort zijn gloednieuwe website of mail Ruud gewoon via Ruudje1968@tele2.nl. Zodra we de link hebben van de website zullen we hem hier neerzetten. Deze website geeft dan een compleet beeld van wat Ruud doet als zanger en dj.

Ruud zingt alleen Nederlandstalige nummers, dat ligt hem het best en kan hij goed. Hij heeft in het verleden meegedaan aan talentenjachten in Heerlen, Elsloo en Rotterdam. Het nummer zakgeld voor oma is geschreven door Jo Smeets evenals het nummer een Glaasje Wijn. Verder zingt Ruud veel gezellige covers met grote enthousiasme en dat valt goed bij het publiek.

Enkele weetjes over Ruud:

Familie is heel belangrijk voor hem. en hij drinkt graag veel koffie. Zijn vader was muzikaal Favoriete zangers; Django Wagner en Elvis Presley. Pikt graag op een vrije avond een bioscoopje. Eet graag een lekkere oer-Hollandse Boerenstamppot

Wij willen Ruud bedanken voor het gezellige interview en veel succes wensen als zanger en Dj bij Limburg-Expres.