Sacha

Sacha is afkomstig uit Valkenburg, waar hij geboren en getogen is. Heeft samen met zijn vrouwtje Ellen 2 dochters. Toen Sacha binnen kwam vroeg onze toenmalige Dj Mark of het nog erg vroeg in de ochtend was voor Sacha, maar deze lachte zoals alleen een trotse papa kan lachen. Nee hoor bij ons in huis is er met de kleintjes al volop leven om deze tijd. Sacha is een zanger wat veel waarde hecht aan de Limburgse muziek, hij wilt dan ook graag zijn repertoire hierop afstemmen door zelf in het dialect te zingen.

Misschien één van zijn bekendste nummers is natuurlijk “Onder aan de berg”, toen Sacha dit nummer hoorde in Oostenrijk dacht hij “daar moet ik wat mee gaan doen”. Hij vroeg dan ook de in Limburg zeer bekende songwriter Guus Smeets hier een Limburgse tekst voor te schrijven. Reeds enkele weekjes later was het dan zover, het was een echte feestklapper waar men een leuk dansje bij kon doen. Het dansje werd overigens uitgevoerd door zijn echtgenoot Ellen, de zus van Sacha en nog een vriendin. Het nummer zal nog jaren klinken door het Limburgse land en ver buiten zijn grenzen. De cd “Doog ins mit” is een verzameling van 5 nummers die een beetje een Oostenrijks tintje hebben, hellemaal aangepast aan Sacha.

Via een luisteraar kwam een vraag in onze studio of Sacha ooit plannen heeft voor een duet, Sacha zou dit ook werkelijk wel leuk vinden en had al 2 zangeressen in gedachte wat hem denkbaar zouden zijn. De meest voor de hand liggende optie zou misschien wel Rowena zijn, misschien ook Angelina zou prachtig zijn of Guus Meeuwis waar Sacha samen mee op school heeft gezeten en heel mooi zou zijn natuurlijk als Guus in het Brabants zou zingen en Sacha dan in zijn eigen dialect.

Als we Sacha vragen of zijn familie, ma, pa of zusje ook muzikaal zijn, kregen we te horen dat muziek altijd wel belangrijk was maar niet in de mate van zelf muziek maken. Er werd veel naar Elvis Presley geluisterd en nog steeds vind Sacha het goede muziek. Hij zong wel eens wat op een karaoke avond van Elvis en thuis wil hij ook wel eens meezingen of de toch wel legendarische muziek van Elvis. Ma zingt sinds een paar jaar in een kerkkoor en zus danst lekker mee op de muziek van Sacha (steeds leuk om te zien trouwens). Een bijzondere favoriet van Sacha is Frans Theunisz, waar hij als 18 jarige zijn bewondering voor kon opbrengen en ook tegen op keek. Later heel bijzonder eigenlijk stond hij naast hem, bij zijn eigen cd presentatie en kon ervaren hoe gewoon en sympathiek Frans eigenlijk wel was. Die man verzameld zoveel mensen om zich heen en kan het publiek steeds weer boeien met zijn zang, de hele tent zet hij steeds op zijn kop.

Nu kan ik mij voorstellen dat u na dit interview helemaal enthousiast geworden bent en wellicht ook nieuwsgierig. Bezoek daarom snel zijn website en een echte genieter boekt Sacha dan ook graag op zijn of haar feestje of evenement.

Bezoek de website www.sachasavelberg.com

Wij danken Sacha voor het gezellige gesprek en wensen hem natuurlijk heel veel succes, heel vaak zullen we terug denken aan deze leuke zondagmorgen waar we samen met Mark veel plezier hebben gehad. Sacha je bent een Kanjer!