Sinseltaler Hexen

Op een herfstachtige zondag zijn de 3 dames van de Sinseltaler Hexen aangeschoven aan de tafel in de hoofdstudio. Deze groep bestaat uit: Marjo, Nicole en Tessa. Marjo komt uit Kerkrade, maar woont al 20 jaar in Nijswiller. Ze heeft een vriend en geen kinderen. Nicole woont al 25 jaar in Nijswiller. Ze is al meer dan 25 jaar getrouwd en heeft ook geen kinderen. Tessa is geboren en getogen in Nijswiller. Ze is getrouwd en op het moment van het interview, zwanger.

Ze zijn bij elkaar gekomen door de Spassclub. De spassclub bestond oorspronkelijk uit mannen.Later wilden de heren er ook wat dames bij. Toen zijn Marjo en Tessa erbij gekomen. Toen de herenermee stopten, wilden Tessa en Marjo verder gaan. Ze waren voor hun gevoel net op smaak gekomen en hadden nog lang geen zin om te stoppen. Nicole is er later bijgekomen. In de oude formatie heette deze groep “Sinseltaler” en bestond uit 5 personen. De naam “Sinseltaler HeXen” is ontstaan nadat ze een nummer van de “Isartaler HeXen” hadden gezongen. In 2012 zijn de “Sinseltaler Hexen” serieus van start gegaan.

De eerste cd single kwam toen uit (De hexen zunt wer hei), geschreven door Erwin Lennarts & muziek door Huub Heijnens. Het nummer “‘T Vingerke” is een nummer van de schoonvader van Nicole, die jarenlang Schlagers heeft gemaakt. Tessa, Nicole en Marjo hebben intussen meerdere nummers op hun naam staan. Deze gezellige groep zijn echte vriendinnen, die zich niet alleen kennen van het dorpje Nijswiller maar ook van de voetbalvereniging SV Nijswiller, Carnavalsvereniging Nijswiller en hun stamcafé.

“De Sinseltaler HeXen” worden begeleid door het duo “Limbo-expres, die enorm veel doen voor de “Sinseltaler HeXen”. Dat waarderen Marjo, Nicole en Tessa ten zeerste. Regelmatig zijn ze dan ook vaker samen op pad en present bij optredens. Ook hebben de “Sinseltaler HeXen” een videoclip opgenomen samen met de “Parkstadjódler” genaamd “Zit Neet Te Druime Man”. Dit was een leuke ervaring voor Marjo, Nicole en Tessa.

Via de verzoekserver werd een vraag gesteld door een vaste luisteraar waar en op welke manier ze een cd konden kopen. Het antwoord wat ze gaven was dat ze een prive-bericht kunnen sturen via Facebook met de adres gegevens en dat hun dan de cd lieten toekomen. Op de vraag of ze nog nieuwe nummers gingen opnemen werd geantwoord dat ze misschien een nummer gingen opnemen met de “Parkstadjódler en dat ze nog bezig waren met een langzaam nummer. Op de vraag wie van de dames de gangmaakster van de groep is, werd geantwoord, dat Tessa dat wel is. De gangmaakster in privésituaties zijn ze dat met zijn allen en in het zakelijke leven is Marjo het meest actief.