Theo Claessens

Op een koude lentedag mochten we Theo ontvangen in onze studio, die lekker vol was. Aanwezig waren Jean en Adrie en onze Dj Jola. Onze Dj Mark nam het interview af en Marcel Krans maakte de mooiste foto’s. Onze dj Wiel was weer verantwoordelijk voor de techniek. Nou ja zo kon ik mij buigen over de koffie en zoals nu het maken van het verslag.

Theo is een spontane artiest die ons heel gemakkelijk meeneemt in zijn artiestenbestaan. Wij gaan hem eerst even aan jullie voorstellen. Theo Is geboren en getogen in het mooie Maastricht. Papa van 2 kinderen die al wat groter zijn. Beide hebben de leeftijd van 21 jaar gepasseerd. Wonen nog gezellig thuis bij hun ouders die al 30 jaar zijn getrouwd Ze vinden het wel boeiend dat hun vader zingt. Petra de vrouw van Theo heeft 2 schoonheidssalons. Zij is ook heel enthousiast over het zingen van haar man en wilt nogal een harder van stapel lopen en Theo gaat het dan een beetje te snel. Theo wilt liever gewoon rustig stap voor stap verder, maar super toch dat ze zo meedenkt. Dat vind Theo ook!

Het begon zoals dat vaak het geval is in een zangkoor. Doordat Theo vaak aan de bar lekker stond te zingen terwijl ze gezellig aan het stappen waren, kwam zijn vriend op het idee dat Theo echt eens mee moest komen naar het zangkoortje. Daar werden dan oude Maastrichse nummers gezongen met een pakweg 25 zangkoorleden. Het was een gezellige boel met ook vaker een leuke afterparty. In 2009 ging Theo op vakantie met een artiestenreis, waar hij dan ook gezellig een liedje heeft gezongen en hij werd daar aangemoedigd om wat nummers op te gaan nemen.

Deze nummers kunt u downloaden via www.pebble-music.nl. Dit zijn allemaal nummers in het Maastrichts en 1 nummer in het Nederlands voor de liefhebbers. Nieuwe nummers zullen vrijwel altijd in het Maastrichts worden opgenomen. Hierover heeft Theo goed nagedacht. Elk jaar zal tevens een carnavalsschlager worden uitgebracht. Theo weet dat er bij zingen meer komt kijken dan een nummer ten gehore brengen. Je moet in het begin veel leren, oefenen en je kennis uitbreiden. Het is ook belangrijk dat je jezelf wat presenteert en hoe je beweegt en het publiek kunt boeien.

Theo vind met name het contact met het publiek leuk, je leert steeds nieuwe mensen kennen. Steeds nieuwe contacten zowel met publiek alsmede met collega artiesten. Theo heeft een goede indruk van Frans Theunisz. Frans is een goed voorbeeld, maar Frans is meer. Hij helpt heel graag collega’s zonder zichzelf of de geboden adviezen op te dringen. Frans kijkt en luistert goed naar de artiesten voordat hij een voorstel of een advies geeft of martiaal aanbied wat in de smaak zou kunnen vallen. Frans Theunisz is een fijne collega.

Theo is elk jaar te vinden bij het artiestenreisje, dat elk jaar in de maanden september of oktober word georganiseerd. Houd hiervoor de facebookpagina van Theo in de gaten als je graag meewilt. De bestemmingen liggen meestal in Nederland of België. Theo kunt u eenvoudig boeken door persoonlijk contact op te nemen middels telefoonnummer 06-3108 1182

Wij danken Theo voor het gezellige bezoekje aan de studio en wij hopen dat wij ook in goede herinnering blijven en wij zijn nummers nog in lengte van jaren in ontvangst mogen nemen, zodat hij kan worden gedraaid op Limburg-expres.