Tonny en Sjenien

Het is zondag 14 oktober 2012, in de studio aanwezig zijn: Tonny en Sjenien, Marcel Krans en Dj Wiel en Dj Maria.
Dj Maria neemt vandaag het interview voor haar rekening.

De koffie vers gezet en we hebben al een poosje gezellig gebabbeld alvorens het interview start. Er heest een gezellige sfeer en al snel word duidelijk dat Tonny en Sjenien van gezelligheid houden. Na een eerste begroeting geef ik Sjenien het eerste woord om te vertellen waar ze vandaan komen. Sjenien getogen in Roermond, sinds 11 jaar woont Sjenien in Sittard. Ton woonde oorspronkelijk in Amsterdam, sinds 5 en een half jaar inmiddels in Sittard.

Tonny zingt al vanaf zijn 18 de levensjaar. Begon met karaoke shows, dat ging vrij goed. In Den Helder viel Tonny positief op, trok de aandacht van een Antilliaans Bandje en werd gevraagd mee te doen. Natuurlijk niet in het Antilliaans, maar natuurlijk met de Nederlandse teksten.

De moeder van Sjenien zei altijd dat Sjenien al in de wieg zong .Er werd veel geluisterd naar de piraten en internetstations, daar werd natuurlijk ook flink meegezongen.Later in café s en feestjes, waar Sjenien dan ook lekker door de microfoon zong. Zo werd ze ook steeds meer gevraagd om te zingen op bestaande orkestbanden. Sjenien heeft in Roermond voor een korte tijd in een bandje meegedaan.

Twee harten vonden elkaar en een duo werd gevormd, een leuke combinatie die elkaar aan vullen Qua muziek en een leuk paar. Samen hebben ze 6 kinderen, in de leeftijden tussen 17 en 26 jaar. En 3 kleinkinderen, in de leeftijden van 5 en 1 jaar.

Ik wil niet naar de hemel was hun eerste gemeenschappelijk nummer. Een nummer met een speciale betekenis, geschreven door de bekende Schrijver Guus Smeets. In december 2008 werd dan ook een clip opgenomen door een man die zelf achteraf Terminaal bleek te zijn, dit was de laatste clip die hij in productie nam. Het nummer lijkt een feestnummer, maar als je goed luistert weet je dat het ook een afscheidsnummer is. De tied van toen, gaat over het leven, als kleine meid van Sjenien, over de tijd met opa en oma. Dit laatste is natuurlijk een echt luisternummer.

Het repertoire wat Tonny en Sjenien het meest ligt is de après-ski, dat is wat ze graag doen en waar ze het best tot hun recht komen. De teksten worden geschreven door Guus Smeets en Sjenien past dan de woorden Qua klank aan in het Sittards. Als rasechte Amsterdammer heeft Tonny ook nog als zanger een extra artiestennaam en waar het past treed hij dan op als Hete Sjonny en dat zijn natuurlijk wat 18 plus nummers, met schuine teksten. De eerste opnames werden gemaakt door Betty Moors. Sinds juni 2011 nemen ze de nummers op in Ron’s house en dat klikt en klinkt goed. Er zullen volgend jaar nog een 2 tal nummers worden opgenomen. Dan worden de nummers verzamelt op een cd en worden bekroond met een cd presentatie.

Als Sjenien teksten schrijft word Tonny voor even op straat gezet, zodat ze zich helemaal kan concentreren op het schrijven van teksten. De Vorige cd is in Enschede gepresenteerd en dat was een groot succes….. en later hebben ze het nog even dunnetje overgedaan in Sittard. Tonny en Sjenien hebben een paar leuke singel cd’s aangeboden om te kunnen verloten aan de luisteraars van de Limburg-Expres met daar een fotokaart bij van dit gezellige duo.

Tonny is niet meer werkzaam in zijn vorige beroep zodat hij zich kan richten op het evenementenbureau bj produktions en het openen van Café de Bolle, dit zal een echt artiesten muziekcafé worden. Het is een leuke kleine gezellige kroeg voor de 35 plussers onder ons of jongere die ook van deze muziek houden. Er gaat in elk geval een grandioze opening plaatsvinden 3 dagen lang een groot spektakel.

Willen jullie meer weten over Tonny en Sjenien ga naar de website www.tonnyensjenien.nl of Mail naar tonnyensjenien@gmail.com en een beller is sneller 06-82070017

Aan dit Interview kwam veel te snel een einde, teneinde willen we Tonny en Sjenien op de eerste plaats bedanken voor het leuke interview en de gezellige middag. Doen we gauw nog eens over.